Bavel Anno
 

Gezellige drukte op braderie van feestweekend Bavel Anno

694.jpg

BN DeStem - 25 juni 2017

BAVEL - Het is zondagmiddag gemoedelijk druk op braderie van feestweekend Bavel Anno. Voor de 41e keer wordt dit jaar weer een weekend vanalles 'van, voor en door' Bavel georganiseerd.

De braderie is een mengeling van Bavelse middenstand, diverse verenigingen die zich presenteren, enkele brocante kramen en de gebruikelijke jaarmarkt kramen. De braderie verbindt de drie pleinen in het dorp. Daar zijn podia en worden optredens georganiseerd.

 

ANNO is en blijft een feest voor heel Bavel

image-5019232.jpg

BN DeStem - 21 juni 2015

BAVEL - „Het is weer feest”, lacht Nill Marijnissen, voorzitter van het dorpsfeest Bavel ANNO, met een tevreden blik in zijn ogen.

De zondag was het hoogtepunt van ANNO. Met veel muzikale optredens, verspreid over de drie pleinen in het dorp. Er een braderie en een kindermarkt. In de grote feesttent op het evenementen terrein stond het popkoor de B-vocals te zingen. Op het poppodium buiten vond intussen de soundcheck plaats van de band Upper Shelf. Ondanks het wispelturige weer, bleef het de hele dag door overal al gezellig druk.

De braderie is een mengeling van Bavelse ondernemingen en verenigingen aangevuld met een variatie aan kramen. Bavel ANNO begon traditiegetrouw op vrijdag, met een feestavond voor de kids, en later voor de volwassenen. Op zaterdag was de kindermiddag, met liefst 28 spelonderdelen. Bijna 400 kinderen, vanaf 4 jaar deden er aan mee. Annabel (11) en Béatrice (15), hadden zich opgegeven als vrijwilligsters: „onze ouders zitten in het bestuur, en wij vinden het ook leuk om te helpen.”

 

Bavel maakt zich op voor de 38e editie van Bavel ANNO

image-3871124.jpg

BN DeStem - 20 juni 2014

BAVEL - Dit weekend barst de 38e editie los van Bavel ANNO. Voorzitter Nill Marijnissen kan niet wachten: "Bavel ANNO is een weekend vol ambiance, doorspekt met het échte Bavelse dorpskarakter." Een weekend lang zijn er festiviteiten, is er muziek, spel en vermaak in de kern van het dorp.

Op het evenemententerrein verrijst een immense feesttent. Daar is vrijdagmiddag de 'kidsnight'. "Bavel ANNO is een feest van, voor én door Bavel".

De vele vrijwilligers die het feest ondersteunen zijn de fundering van het succes, aldus Marijnissen.

Het programma bevat veel bekende onderdelen. Er zijn ook nieuwe dingen. Na de 'kidsnight' vrijdagavond wordt de feesttent omgebouwd tot een Beierse stube met braadworst en bierpullen. Het aprés- ski duo 'Ein Prosit!' treedt op, aangevuld met enkele Bavelse artiesten.

De kindermiddag bevat onder meer een duikcursus in een bassin met 17.000 liter water. Op zaterdagavond staat het spelonderdeel voor volwassenen, in het teken van sport en het WK voetbal. Daarna speelt de band 'Anderkovver'. Op zondag is het ANNO feest compleet. Braderie, kindermarkt, seniorenochtend, en veel muziek. De Bavelse percussie groep Klabavel opent het muziekprogramma die dag om 13.30 uur. DJ Biggi treedt ook op, op het Jack van Gilsplein én het evenementen terrein.

 

Druk maar zeer geslaagd Anno-weekend

3819458.jpg

Bredase Bode - 26 juni 2017

BAVEL – Afgelopen weekend was het Bavel Anno. Voor Harmonie St. Caecilia is dit traditiegetrouw een weekend vol activiteiten en daar was de editie van 2017 geen uitzondering op.

Voor het tweede jaar op rij begon Anno voor de harmonie al op de kindermiddag met de workshop muziekinstrumenten. Kinderen mochten allerlei muziekinstrumenten uitproberen en kijken waar ze het meeste of hardste geluid uit kregen. Voor sommigen vooral eng of spannend, maar voor de meeste vooral superleuk. Want zeg nou zelf, hoe vaak krijg je de kans om verschillende instrumenten vast te mogen houden en proberen?

Op zondag gaven zowel het opleidingsorkest als het groot orkest een concert. Het opleidingsorkest beet het spits af met een gevarieerd programma. Het orkest liet een voorproefje horen van de tweede editie Youth on Stage, maar speelde ook een klassiek werk en filmmuziek. Na hun laatste concert van dit jaar, kunnen zij zich volledig gaan richten op Youth on Stage voor volgend jaar.

Het groot orkest volgde het goede voorbeeld van het opleidingsorkest. Met eveneens een gevarieerd programma gaven zij een voorproefje voor het pastorietuinconcert van aanstaande zaterdag. Peter Bongaerts had zich af moeten melden voor het concert op Anno, maar regelde in Gerard de Krom een uitstekende vervanger. Hij leidde het orkest door het programma en wist zelfs in zijn aankondiging over alle nummers wel wat te vertellen. Totdat hij bij de afsluitende mars moest bekennen dat hij echt niks kon vertellen. Gelukkig weet iedereen in Bavel wel wat Froh und Heiter is en was een aankondiging niet nodig. Het orkest en publiek zongen het clublied uit volle borst mee en voor de volgende keer kan Gerard de Krom hier ook iets over vertellen.