Bavel Anno
 

ANNO is en blijft een feest voor heel Bavel

image-5019232.jpg

BN DeStem - 21 juni 2015

BAVEL - „Het is weer feest”, lacht Nill Marijnissen, voorzitter van het dorpsfeest Bavel ANNO, met een tevreden blik in zijn ogen.

De zondag was het hoogtepunt van ANNO. Met veel muzikale optredens, verspreid over de drie pleinen in het dorp. Er een braderie en een kindermarkt. In de grote feesttent op het evenementen terrein stond het popkoor de B-vocals te zingen. Op het poppodium buiten vond intussen de soundcheck plaats van de band Upper Shelf. Ondanks het wispelturige weer, bleef het de hele dag door overal al gezellig druk.

De braderie is een mengeling van Bavelse ondernemingen en verenigingen aangevuld met een variatie aan kramen. Bavel ANNO begon traditiegetrouw op vrijdag, met een feestavond voor de kids, en later voor de volwassenen. Op zaterdag was de kindermiddag, met liefst 28 spelonderdelen. Bijna 400 kinderen, vanaf 4 jaar deden er aan mee. Annabel (11) en Béatrice (15), hadden zich opgegeven als vrijwilligsters: „onze ouders zitten in het bestuur, en wij vinden het ook leuk om te helpen.”

 

Bavel maakt zich op voor de 38e editie van Bavel ANNO

image-3871124.jpg

BN DeStem - 20 juni 2014

BAVEL - Dit weekend barst de 38e editie los van Bavel ANNO. Voorzitter Nill Marijnissen kan niet wachten: "Bavel ANNO is een weekend vol ambiance, doorspekt met het échte Bavelse dorpskarakter." Een weekend lang zijn er festiviteiten, is er muziek, spel en vermaak in de kern van het dorp.

Op het evenemententerrein verrijst een immense feesttent. Daar is vrijdagmiddag de 'kidsnight'. "Bavel ANNO is een feest van, voor én door Bavel".

De vele vrijwilligers die het feest ondersteunen zijn de fundering van het succes, aldus Marijnissen.

Het programma bevat veel bekende onderdelen. Er zijn ook nieuwe dingen. Na de 'kidsnight' vrijdagavond wordt de feesttent omgebouwd tot een Beierse stube met braadworst en bierpullen. Het aprés- ski duo 'Ein Prosit!' treedt op, aangevuld met enkele Bavelse artiesten.

De kindermiddag bevat onder meer een duikcursus in een bassin met 17.000 liter water. Op zaterdagavond staat het spelonderdeel voor volwassenen, in het teken van sport en het WK voetbal. Daarna speelt de band 'Anderkovver'. Op zondag is het ANNO feest compleet. Braderie, kindermarkt, seniorenochtend, en veel muziek. De Bavelse percussie groep Klabavel opent het muziekprogramma die dag om 13.30 uur. DJ Biggi treedt ook op, op het Jack van Gilsplein én het evenementen terrein.